Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Ζωοτροφές: Διευκρινίσεις με την εκπνοή των αιτήσεων

10-01-23 | 11:22
Ζωοτροφές: Διευκρινίσεις με την εκπνοή των αιτήσεων

Διευκρίνιση προς τους κτηνοτρόφους για την υποβολή των αιτήσεων για την ενίσχυση στις ζωοτροφές των 89 εκατ. ευρώ (Μέτρο 22) δίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην εκπνοή της καταληκτικής ημερομηνίας, αφού μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί νέα παράταση και η εφαρμογή σύμφωνα με τις αρχικές ανακοινώσεις θα μείνει ανοιχτή μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου 2023.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σε σχέση με τις αιτήσεις του Μέτρου 22 για την ενίσχυση των ζωοτροφών επισημαίνονται τα εξής:
 
Επιλογή σε κάποιο από τα πεδία της Αίτησης του Μέτρου 22, πρέπει να έχουν όσοι αιτούνται στο Υπομέτρο 2, Εντατική Κτηνοτροφία. Εάν κάποιος υπάγεται σε 2 κατηγορίες/πεδία, αρκεί να επιλέξει τουλάχιστον μία εξ αυτών.
Ωστόσο, εάν κάποιος ανήκει στο Υπομέτρο 1, Eκτατική Κτηνοτροφία, και παρόλα αυτά επιλέξει κάποιο από τα πεδία, τότε θα αγνοηθεί αυτή η επιλογή κατά την επεξεργασία της αίτησης.
Να σημειωθεί ότι στόχος του Μέτρου 22 είναι η παροχή έκτακτης προσωρινής στήριξης στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και ειδικότερα την μεγάλη αύξηση των τιμών των ζωοτροφών.

Η ενίσχυση δίνεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022 και συγκεκριμένα από τις δράσεις:

Υπομέτρο 1: Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους κτηνοτρόφους των τομέων εκτατικής αιγοπροβατοτροφίας και βοοτροφίας.
Υπομέτρο 2: Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους κτηνοτρόφους των τομέων εντατικής αιγοπροβατοτροφίας, βοοτροφίας, πτηνοτροφίας και χοιροτροφίας.
Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα και η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στον ιστότοπο https://m22.opekepe.gr/