Λάδι και κρητική διατροφή
Παράδοση και αυθεντικές κρητικές γεύσεις, ποιότητα, σεβασμός
«Λάδι και κρητική διατροφή»: Δύο έννοιες απόλυτα συνυφασμένες και αρμονικά συνδεδεμένες, στο πέρασμα της τοπικής Ιστορίας. Η Κρήτη, μέσα από την πορεία της στο χρόνο, έχει να επιδείξει μέσα σε όλα και την αυθεντική της κουζίνα, που αποτελεί την καλύτερη απόδειξη πως το ελαιόλαδο, σε συνδυασμό με τα προϊόντα της Μάνας Γης, συμβάλλουν στην άριστη υγεία και την μακροζωία.
Δεν είναι τυχαίο πως όλες οι έρευνες έχουν ως πρότυπο την κρητική διατροφή, ως το χαρακτηριστικότερο δείγμα της αξίας που έχει η μεσογειακού προτύπου διατροφή.
Το Ευ Ζην των Κρητικών, απορρέει από τη διατροφή τους, τα κρητικά φαγητά, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την κουλτούρα και τη φιλοσοφία τους.
Λάδι, αμπέλι, κρασί, κηπευτικά, σταφίδα, μέλι, βότανα, σιτάρι, φρούτα, αρωματικά φυτά, ντόπια κρέατα, άφθονο ψάρι. Στοιχεία που συνθέτουν τη δίαιτα των Κρητικών.
Και βάζουμε το λάδι πρώτα απ' όλα γιατί οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι αυτές που «θωρακίζουν» τον οργανισμό και είναι το συστατικό που έρχεται να «δέσει» όλες τις παραδοσιακές συνταγές!