Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

ΥπΑΑΤ: Πάνω από 400.000 οι οριστικές δηλώσεις ΟΣΔΕ

29-06-22 | 15:44
ΥπΑΑΤ: Πάνω από 400.000 οι οριστικές δηλώσεις ΟΣΔΕ

Να μη επενδύει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αποτυχία της διαδικασίας των δηλώσεων για την ενιαία ενίσχυση γιατί θα εκτεθεί, συνέστησε στον Βουλευτή Λακωνίας κ. Σταύρο Αραχωβίτη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, στη Βουλή, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Γεωργαντάς ήδη έχουν κάνει οριστικές δηλώσεις ΟΣΔΕ 400.000 αγρότες και καθημερινά ο ρυθμός των δηλώσεων ξεπερνά τις 20.000, σε ένα σύστημα που είναι ενταγμένο στο gov.gr, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη αξιοπιστία στους αγρότες, αλλά με μικρότερο κόστος για τους ίδιους.

Όπως εξήγησε η μικρή παράταση (έως τις 14 Ιουλίου) δόθηκε προκειμένου όλοι οι αγρότες να μπορέσουν να επισκεφθούν τα ΚΥΔ και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Εντός των ημερών επιπλέον 100 εκατ. ευρώ

Όσον αφορά το κόστος παραγωγής, ο κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε ότι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των αγροτών από εθνικούς πόρους ξεπερνούν τα 220 εκατ. ενώ ανήγγειλε ότι εντός των ημερών θα διατεθούν επιπλέον 100 εκατ. περίπου από ευρωπαϊκούς πόρους.

Θύμισε παράλληλα μια σειρά θεσμικών μέτρων όπως η μείωση της φορολογίας κατά 50% στο εισόδημα των αγροτών που μετέχουν σε συνεργατικά σχήματα και στη συμβολαιακή γεωργία, μέσω των οποίων ενισχύεται το ατομικό τους εισόδημα.

Επίσης σε ό,τι αφορά στα καύσιμα είπε ότι οι αγρότες ωφελούνται:

1. Από την ενίσχυση των 15 λεπτών στην αντλία, χωρίς όριο, για το πετρέλαιο.

2. Την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που θα δοθεί εντός του Αυγούστου

3.Από τα γενικά μέτρα για όλους τους πολίτες.

Τέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγρότες με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, γιατί την ενδιαφέρει η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα αλλά και η στήριξη της κοινωνικής συνοχής.