Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

ΥπΑΑΤ: Η ΕΕ ενεργοποιεί το αποθεματικό κρίσης για τους αγρότες

23-03-22 | 09:09
ΥπΑΑΤ: Η ΕΕ ενεργοποιεί το αποθεματικό κρίσης για τους αγρότες

Δεκτό έγινε το αίτημα της Ελλάδας και άλλων χωρών και ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την ενεργοποίηση 500 εκατομμυρίων από το αποθεματικό κρίσης. Από το κονδύλι αυτό, στην Ελλάδα αντιστοιχεί το ποσό των 26,3 εκ. ευρώ.

Αυτό επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, κατά την συνάντηση του με τους εκπροσώπους των αγροτών που συγκεντρώθηκαν έξω από το ΥπΑΑΤ.

«H πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ υποδέχθηκε αντιπροσωπεία από τους αγρότες που διαδήλωναν, εκφράζοντας την έντονη αγωνία  τους για την αύξηση του κόστους παραγωγής. Τους ενημερώσαμε ότι έγινε δεκτό το αίτημα  της Ελλάδας και άλλων χωρών και ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την ενεργοποίηση 500 εκατομμυρίων από το αποθεματικό κρίσης», επισήμανε μετά την συνάντηση ο κ. Γ. Γεωργαντάς, τονίζοντας ότι στις 21 Μαρτίου στο συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ θα τεθούν όλα τα ζητήματα:

«Θα θέσουμε όλα σχετικά ζητήματα στο Συμβούλιο Υπουργών της Δευτέρας και αξιοποιώντας τους εθνικούς πόρους που ήδη διατίθενται, αλλά και την ευρωπαϊκή στήριξη, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους παραγωγούς μας στη δύσκολη αυτή περίοδο», είπε χαρακτηριστικά.