Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το Υπομέτρο 6.1 Νέων Αγροτών

04-11-21 | 08:00
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το Υπομέτρο 6.1 Νέων Αγροτών

Μια σημαντική είδηση στο πεδίο των ενισχύσεων προέκυψε τα τελευταία 24ωρα, καθώς στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ανακοινώθηκε η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών”.

Συγκεκριμένα, όπως μας πληροφορεί η Protypon, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει μεταξύ 10 και 15 Νοεμβρίου 2021 και θα έχει ισχύ ενός μήνα, χωρίς να δοθεί κάποια παράταση, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη έγκαιρης υποβολής της αίτησης, συνοδεία των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Όσον αφορά τα κριτήρια υπαγωγής στο Υπομέτρο 6.1, για τα φυσικά πρόσωπα είναι, μεταξύ άλλων, το να έχουν συμπληρώσει το 18ο και να μην υπερβαίνουν το 41ο έτος της ηλικίας τους, να είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών εφαρμογής του Υπομέτρου, να είναι εγγεγραμμένοι στο ΟΣΔΕ και να έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση στήριξης κατά το έτος αναφοράς της αίτησης στήριξης του Υπομέτρου 1.

Για τα νομικά πρόσωπα απαιτείται να εκπροσωπούνται από νέο γεωργό, που πληροί τις ηλικιακές προϋποθέσεις και κατέχει τουλάχιστον το 51% των μετοχών του νομικού προσώπου, να έχει ως κύρια δραστηριότητα τη γεωργία κ.α..

Αναφορικά με το ποσό της ενίσχυσης, αυτό θα ανέλθει στις 35.000€ ανά δικαιούχο, ενώ ανάλογα με την περιοχή εγκατάστασης και το αν υπάρξει πτηνοτροφική παραγωγική κατεύθυνση στο μέλλον, το ποσό αυτό μπορεί να φτάσει μέχρι τις 40.000€. Τα ποσά θα κατατεθούν σε 2 δόσεις (70% του ποσού με την 1η δόση άμεσα και το υπόλοιπο 30% με τη 2η δόση εντός 5 ετών).

Αναλυτικά την ανακοίνωση της Protypon για την υποβολή αιτήσεων για το Υπομέτρο 6.1, όπου παρουσιάζονται όλα τα κριτήρια υπαγωγής σε αυτό για φυσικά και νομικά πρόσωπα, μπορείτε να βρείτε εδώ: Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων Υπομέτρο 6.1 “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών”