Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Ξεκινά η πρόσθετη επένδυση στην εξωστρέφεια του Αγροδιατροφικού κλάδου των Χανίων

09-02-22 | 08:08
Ξεκινά η πρόσθετη επένδυση στην εξωστρέφεια του Αγροδιατροφικού κλάδου των Χανίων

Το Επιμελητήριο Χανίων, ως επικεφαλής εταίρος του ευρωπαϊκού έργου περιφερειακής αναπτυξιακής συνεργασίας, “INNOVAGRO Plus”, διοργάνωσε την εναρκτήρια συνάντηση με την ενεργό συμμετοχή των 9 εκπροσώπων από την Ιταλία, τη Σερβία, την Σλοβενία και την Ελλάδα.

Ο στρατηγικός στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η περαιτέρω προώθηση της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας στον Αγροδιατροφικό κλάδο. Προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη δεσμών και συνεργιών μεταξύ των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων, των ερευνητικών ιδρυμάτων και των πανεπιστημίων, με σκοπό την προώθηση της εξωστρέφειας και διεθνοποίησης των Αγροδιατροφικών εταιριών, ανάμεσά τους και των Χανίων.

Το νέο πρόγραμμα “INNOVAGRO Plus” αξιοποιεί πρόσθετους οικονομικούς πόρους 180.000 ευρώ και αποτελεί ουσιαστικά εξέλιξη της επιτυχημένης ολοκλήρωσης του προηγούμενου έργου: “Ανάπτυξη ενός καινοτόμου δικτύου για την προώθηση της εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων στην περιοχή της Αδριατικής – Ιονίου”, στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας «INTERREG Adriatic-Ionian». Η διαχειριστική αρχή, επιβραβεύοντας το εταιρικό σχήμα (με επικεφαλής το Επιμελητήριο Χανίων) για την απόλυτα επιτυχημένη υλοποίηση του έργου των 1.060.000 ευρώ, με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά απορροφητικότητας, προσέφερε την ευκαιρία, μέσω πρόσθετης χρηματοδότησης, της πραγματοποίησης και του νέου έργου “INNOVAGRO Plus”, η οποία στοχεύει στην περαιτέρω προώθηση, εκμετάλλευση και κεφαλαιοποίηση των κύριων αποτελεσμάτων του προηγούμενου έργου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, μετά το τέλος της πρώτης συνάντησης εργασίας των εταίρων του νέου Ευρωπαϊκού προγράμματος υπογράμμισε:
«Παρουσιάσαμε πρόσφατα στους Χανιώτες επιχειρηματίες, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού μας, την εντυπωσιακή άνοδο των εσόδων του θεσμικού φορέα επικεντρώνοντας στον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει πλέον η αποτελεσματική υλοποίηση της στρατηγικής μας για τη δυναμική αξιοποίηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων. Σήμερα λοιπόν ενεργοποιήσαμε και το “Innovagro Plus”, ένα ακόμα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και μάλιστα ως επικεφαλής εταίρος με σημαντικές συμμετοχές από αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και στρατηγικό μας στόχο την περαιτέρω προώθηση και δικτύωση του Αγροδιατροφικού πλούτου των Χανίων στην ελκυστική περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το νέο πρόγραμμα έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg V – B Adriatic Ionian Programme 2014-2020», και χρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 15% από εθνικούς πόρους.

Εταιρικό Σχήμα:

• Επιμελητήριο Χανίων (Επικεφαλής εταίρος)
• Περιφέρεια Κρήτης (Ελλάδα)
• Πολυτεχνείο Κρήτης (Ελλάδα)
• INSULEUR (Ελλάδα)
• Περιφέρεια της Ποτέντσα (Ιταλία)
• E-zavod (Σλοβενία)
• Αγροτική συνομοσπονδία Ιταλίας (Ιταλία)
• Πανεπιστήμιο των Βασιλικάτων (Ιταλία)
• Κεντρικό Επιμελητήριο της Σερβίας (Σερβία)