Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

«Σύσκεψη  για τον ΕΛΓΑ  και την ασφάλιση παραγωγής».

01-07-22 | 19:39
«Σύσκεψη  για τον ΕΛΓΑ  και την ασφάλιση παραγωγής».

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου συμμετείχε στην σύσκεψη που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης για τις αποζημιώσεις και το σύστημα  ασφάλισης του ΕΛΓΑ στην οποία παραβρέθηκε και ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Δούκας.

   Λαμβάνοντας τον λόγο ο Βουλευτής  Βασίλης Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι είναι άμεση ανάγκη να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του ΕΛΓΑ και να ενισχυθεί το σύστημα  ασφάλισης της παραγωγής με:

α) Αλλαγή του κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ ώστε  να καλύπτονται  όλα τα ζημιογόνα αίτια που προκύπτουν από την κλιματική κρίση

β) Εκπόνηση αναλογικής μελέτης   με αλλαγές για δίκαιες εισφορές και αποζημιώσεις αφού είναι γνωστό και διαπιστωμένο ότι σήμερα αδικούνται προϊόντα όπως το ελαιόλαδο   αλλά και περιοχές όπως η  Κρήτη.

γ) Αξιοποίηση πόρων της ΚΑΠ  για αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων του ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις αλλά και προστασία των παραγωγών.

δ) Στελέχωση των περιφερειακών υπηρεσιών του ΕΛΓΑ  με μόνιμο προσωπικό και δημιουργία μητρώου εκτιμητών  που θα είναι άμεσα στην διάθεση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ  σε κάθε φυσική καταστροφή.

Τέλος ο Βουλευτής έθεσε  το θέμα της εκπροσώπησης των αγροτών στη Διοίκηση του  ΕΛΓΑ.