Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Στάβιες: Έντονο το ενδιαφέρον και πολλά τα συμπεράσματα από την εσπερίδα που έγινε για τα Αστερούσια

27-03-23 | 14:00
Στάβιες: Έντονο το ενδιαφέρον και πολλά τα συμπεράσματα από την εσπερίδα που έγινε για τα Αστερούσια

Με μεγάλη επιτυχία και μέσα σε μια γεμάτη από κόσμο αίθουσα, αυτή του Ελαιουργείου «Αστερούσια Α.Ε.» στις Στάβιες, πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση για την περιοχή της Μεσαράς.

Συγκεκριμένα, μέσα από την Εσπερίδα που έγινε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Προστασίας Αστερουσίων, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να ενημερωθούν από τους ομιλητές, για το παρόν και το μέλλον των Αστερουσίων.

Υπήρξαν τοποθετήσεις για τη σημασία του αποθέματος της Βιόσφαιρας των Αστερουσίων (MAB UNESCO) ως παγκόσμιο μνημείο της φύσης στην Ανάπτυξη της περιοχής, για τις δράσεις περιπατητικών διαδρομών και τα μονοπάτια στην περιοχή των Αστερουσίων, την προστασίας του Περιβάλλοντος, δηλαδή της βιοποικιλότητας, της τοπικής χλωρίδας και πανίδας, τις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού, τις  Αναπτυξιακές πολιτικές και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν κ.α.

Στο τέλος των τοποθετήσεων, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και των παρευρισκόμενων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, από την οποία προέκυψαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των ομιλητών ήταν οι: Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη Πρόεδρος Συνδέσμου Προστασίας Αστερουσίων, Πρόεδρος Τοπικής Επιτροπή Διαχείρισης Αστερουσίων, Δρ. Σταύρος Ξηρουχάκης από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης - Πανεπιστήμιο Κρήτης, Γεώργιος Σταματάκης Λαογράφος, Γιάννης Κτιστάκης Στέλεχος Υλοποίησης Προγραμμάτων - Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή Πλοηγός & Δ/ντής Δικτύου Οικοτεχνών Κρήτης και Μανώλης Παντερής Στέλεχος Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ- ΟΤΑ.