Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

“Σταγόνα στον ωκεανό” λένε οι αγροτές για την επιδότηση ρεύματος στα 213 ευρώ

14-07-22 | 09:09
“Σταγόνα στον ωκεανό” λένε οι αγροτές για την επιδότηση ρεύματος στα 213 ευρώ

Επιδότηση και για τα αγροτικά τιμολόγια, 213 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου, ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Ωστόσο και με βάση αυτήν την εξαγγελία, ο αγροτικός κόσμος εμφανίζεται προβληματισμένος για το πώς θα ανταπεξέλθει στους επόμενους λογαριασμούς ρεύματος…

Σε ένα πρώτο σχόλιο του στη ΝΕΑ Ματιά ο Μιχάλης Βιαννιτάκης, γενικός γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, αναφέρει ότι η κυβέρνηση δε φαίνεται να ξεκαθαρίζει τί θα γίνει με τους διογκωμένους λογαριασμούς των αγροτών έως και τον Ιούλιο του 2022, οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί της επιδότησης, με τον Σύλλογο να έχει αποστείλει σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

“Ακόμη και η επιδότηση των 213 ευρώ ανά μεγαβατώρα, είναι σταγόνα στον ωκεανό” σημειώνει ο κ Βιαννιτάκης εξηγώντας ότι “πριν τον Αύγουστο του 2021 η τιμή της μεγαβατώρας ήταν μόλις 69.7 ευρώ και πρόσφατα ανέβηκε έως και στα 430 ευρώ (!). Δηλαδή ακόμη και με την επιδότηση, ο αγρότης πληρώνει διπλάσιο, σχεδόν τριπλάσιο, λογαριασμό σε σύγκριση με πέρυσι τέτοια εποχή”