Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Σε Φαιστό,Κόκκινο Πύργο ο γ.γ. του υπουργείου Ναυτιλίας-Τι ειπώθηκε για το μεταφορικό ισοδύναμο στους κτηνοτρόφους

04-04-22 | 19:07
Σε Φαιστό,Κόκκινο Πύργο ο γ.γ. του υπουργείου Ναυτιλίας-Τι ειπώθηκε για το μεταφορικό ισοδύναμο στους κτηνοτρόφους

Στις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του νότιου τμήματος του νομού αναφέρθηκε ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης κατά την επίσκεψη του στο Δήμου Φαιστού όπου συνόδευσε τον γ.γ. του υπουργείου Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κουτουλάκη.

Στην ευρεία σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο του Δήμου Φαιστού όπου παρεβρέθηκαν ο Λιμενάρχης Κόκκινου Πύργου Ευθύμης Δουβής, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Καρκανάκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μανώλης Ορφανουδακης, οι αντιδήμαρχοι Βασιλεία Αρμουτάκη, Νίκος Καργάκης, Αντώνης Κωνσταντουλάκης, Γιάννης Φασομυτάκης, ο Χαράλαμπος Πατρικαλάκης, ο Παντελής Τζερνιάς και ο πρόεδρος των Μοιρών Γιώργος Κακουλάκης, ο κ. Σενετάκης αναφέρθηκε στα θετικά που προκύπτουν από την ένταξη της Κρήτης στο μεταφορικό ισοδύναμο.

“Η ΝΔ ενέταξε την Κρήτη στο μεταφορικό ισοδύναμο”, θύμισε ο βουλευτής, η οποία αποτελούσε εξαίρεση λόγω μεγέθους. “Η Κρήτη είναι νησί και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται”, είπε, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες ενίσχυσης του μέτρου και επέκτασης του σε άλλους τομείς. 

“Το ζητήσαμε επίμονα και με ερωτήσεις στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, να εφαρμοστεί το μεταφορικό ισοδύναμο στους κτηνοτρόφους για να μπορούν να είναι βιώσιμοι και ανταγωνιστικοί. Έτσι, πολύ σύντομα θα ψηφιστεί μέτρο ενίσχυσης για τις ζωοτροφές, όπου την διαφορά από τις αυξήσεις των τιμών τους θα την καλύπτει το κράτος απευθείας στην τσέπη των κτηνοτρόφων”. 

Ο κ. Κουτουλάκης από την πλευρά του σημείωσε ότι παρά την υποδειγματική οργάνωση του νομού, ο πλουτοπαραγωγικός πόρος που λέγεται θάλασσα του νότου ήταν έως τώρα παραμελημένος.

Ο κ. Νικολιδάκης υπογράμμισε τις αστοχίες στην κατασκευή των δυο λιμανιών στον Κόκκινο Πύργο και τα Καλά Λιμάνια και εξέθεσε τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για να διορθωθούν.

Στην συνέχεια οι κ.κ. Σενετάκης και Κουτουλάκης συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο και τον Λιμενάρχη επισκέφθηκαν το λιμάνι του Κόκκινου Πύργου και στο Λιμενικό Σταθμό. 

Ο κ. Σενετάκης υποστήριξε την ανάγκη μόνιμης λύσης και για τα δυο λιμάνια,  (του Κόκκινου Πύργου και των Καλών Λιμανιών) τα οποία μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα για τα απαραίτητα έργα ύδρευσης - θέματα για τα οποία ο βουλευτής είχε ενημερωθεί λεπτομερώς κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Δήμο.