Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Σχέδια βελτίωσης: Αίτημα έγκρισης επιλαχόντων αγροτών

15-01-23 | 08:09
Σχέδια βελτίωσης: Αίτημα έγκρισης επιλαχόντων αγροτών

Την έγκριση των επιλαχόντων αγροτών των σχεδίων βελτίωσης (πρόσκληση του 2018) του ΠΑΑ καθώς και την  άμεση μεταφορά κονδυλίων ζητούν με επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών της Βόρειας-Κεντρικής-Νότιας Ελλάδας.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική επιστολή, οι αγρότες αυτοί είναι επιλαχόντες, που επιθυμούν να προχωρήσουν σε επενδύσεις και να αγοράσουν αγροτικό εξοπλισμό, αλλά περιμένουν από το 2018. «Γιατί να περιμένουμε 5 έτη, ενώ κάποιοι από εμάς έχουν υλοποιήσει ήδη με κομμένα τιμολόγια, επενδύσεις», τονίζουν.

Με δεδομένο ότι έληξαν οι αιτήσεις πληρωμής των ήδη εγκεκριμένων σχεδίων βελτίωσης στις 13 περιφέρειες για το ελάχιστο 20%, οι επιλαχόντες αγρότες ζητούν να δοθεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντολή μεταφοράς κονδυλίων για τις κάθε μία από τις 13 περιφέρειες εκεί όπου περισσεύουν και να ανακοινωθούν δημόσια.

Επίσης, το διάστημα αυτό μέσα στο 2023 ανακοινώνονται οι αξιολογήσεις από το μέτρο του 4.1.2 τα λεγόμενα αρδευτικά σχέδια βελτίωσης αρχικού προϋπολογισμού 37 εκατ. ευρώ. «Επειδή οι φήμες λένε για αρκετές απορρίψεις ζητούμε να μεταφέρετε εδώ και τώρα από το μέτρο αυτό τα κονδύλια που περισσεύουν τους επιλαχόντες αγρότες των σχεδίων βελτίωσης προκήρυξης 2018 του μέτρου 4.1.1», επισημαίνεται στην επιστολή.

Τέλος, ζητούν να ελεγχθεί αν περισσεύουν κονδύλια από τα παλιά προγράμματα του ΠΑΑ, που αξιολογούνται ακόμα όπως το μέτρο 5,1 αντιχαλαζικά ΕΛΓΑ , το μέτρο 16 Συνεργασία κά.