Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Ψεκασμοί για το δάκο: Αυτό είναι το πρόγραμμα στα χωριά του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων

13-07-22 | 23:41
Ψεκασμοί για το δάκο: Αυτό είναι το πρόγραμμα στα χωριά του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Π. Ε. Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι, με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει ο 1ος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων:

– ΠΕΜΠΤΗ 14/7/22 σε ΛΙΓΟΡΤΥΝΟ (Δ.Αρχανών- Αστερουσίων)

– ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/7/22 σε ΑΣΗΜΙ, ΣΤΟΛΟΙ-ΙΝΙΑ, ΛΟΥΡΕΣ (Δ.Γόρτυνα)

– ΚΥΡΙΑΚΗ 17/7/22 σε ΕΘΙΑ-ΡΟΤΑΣΙ, ΜΕΣΟΧΩΡΙΟ (Δ.Αρχανών- Αστερουσίων)

– ΔΕΥΤΕΡΑ 18/7/22 σε ΧΑΡΑΚΑ, ΠΥΡΓΟ, ΠΡΑΙΤΩΡΙΑ (Δ.Αρχανών- Αστερουσίων)

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές.

Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Τηλ. επικοινωνίας: 2813407937 & 2893022214