Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Πρόγραμμα Leader: Ενίσχυση 20.000 ευρώ στις Ομάδες Τοπικής Δράσης για αναπτυξιακές στρατηγικές

09-04-23 | 08:06
Πρόγραμμα Leader: Ενίσχυση 20.000 ευρώ στις Ομάδες Τοπικής Δράσης για αναπτυξιακές στρατηγικές

Ενίσχυση 20.000 ευρώ στις Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) του προγράμματος τοπικής ανάπτυξης Leader θα καταβληθεί για την προετοιμασία των αναπτυξιακών στρατηγικών.

Την απόφαση αυτή έλαβε ο υφυπουργος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος και αποτελεί συνέχεια της πρόσκλησης του περασμένου Οκτωβρίου (2545/10.10.2022) μέσω της οποίας ορίζεται το ύψος της χρηματοδότησης των Ομάδων Τοπικής Δράσης, καθώς και οι απαραίτητες διαδικασίες για την καταβολή της.

  • Ενδεικτικά, χρηματοδοτούνται δαπάνες διοργάνωσης ενημερωτικών εκδηλώσεων, δαπάνες που συνδέονται με την εκπόνηση της τοπικής στρατηγικής (μελέτες, συμβουλευτικές υπηρεσίες κλπ), καθώς και λειτουργικές δαπάνες Ομάδων Τοπικής Δράσης.

«Tο πρόγραμμα τοπικής ανάπτυξης Leader είναι ένα εξειδικευμένο εργαλείο. Ενισχύει επενδύσεις και έργα υποδομής σε αγροτικές περιοχές» δήλωσε ο Γ. Στύλιος και πρόσθεσε: «Με σχέδιο και αποτελεσματικό χρονοπρογραμματισμό αξιοποιούμε πλήρως τις δυνατότητες που μας προσφέρει το Leader για να στηρίξουμε την Περιφέρεια και τις αγροτικές κοινότητες».