Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

ΠΑΑ: «Ανοίγουν» αγροτικά προγράμματα και για όσους δεν λαμβάνουν άμεσες ενισχύσεις

18-05-22 | 12:02
ΠΑΑ: «Ανοίγουν» αγροτικά προγράμματα και για όσους δεν λαμβάνουν άμεσες ενισχύσεις

Έως 30 Ιουνίου μπορούν να υποβάλουν αίτηση στήριξης αποκλειστικά για μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, αγρότες που δεν λαμβάνουν άμεσες ενισχύσεις. Η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στο ΠΑΑ μπορεί να γίνει εφόσον διαθέτουν 10% αγροτικά εισοδήματα.

Τα παραπάνω προβλέπονται σε νέα τροποποιητική απόφαση για τον ορισμό του ενεργού αγρότη και αφορά όσους δεν λαμβάνουν άμεσες ενισχύσεις, με κριτήριο 10% αγροτικό εισόδημα ώστε να μπορούν να αιτηθούν την στήριξη συγκεκριμένων μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροποποιητική υπουργική απόφαση με τίτλο «Εθνικές επιλογές, διοικητικά μέτρα και διαδικασίες εφαρμογής των άμεσων ενισχύσεων», που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, προβλέπεται ότι «γεωργοί που δεν λαμβάνουν άμεσες ενισχύσεις και υποβάλλουν αίτηση στήριξης/πληρωμής αποκλειστικά για μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, εφόσον το εισόδημα που απέκτησαν από γεωργικές δραστηριότητες κατά το τελευταίο φορολογικό έτος είναι τουλάχιστον 10% έναντι των συνολικών εσόδων που απέκτησαν κατά το ίδιο φορολογικό έτος».

Ειδικά για το έτος αιτήσεων 2022 αντί της ημερομηνίας 15η Μαΐου που αναφέρεται στην παράγραφο 3 του παρόντος άρθρου, ορίζεται η ημερομηνία 30ή Ιουνίου.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ ΕΔΩ