Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Μεσαρά: Κομβικη η συμβολή της Ομάδας των αγροτών στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

29-06-23 | 15:42
Μεσαρά: Κομβικη η συμβολή της Ομάδας των αγροτών στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε δύσκολη περιοχή, κοντά στο χωριό Διονύσι του Δήμου Γόρτυνας, σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Έθεσε όμως από την πρώτη στιγμή σε κινητοποίηση και όλα τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πύρινο μέτωπο συμφωνα με το newshub.gr.

Μόλις υπηρξε ενημέρωση για τη φωτιά, που δυνητικά θα μπορούσε να απειλήσει ακόμη και το χωριό, τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού προσέτρεξαν με τα αγροτικά τους οχήματα, με τρακτέρ και βυτία για να καταπολεμήσουν τις φλόγες, μαζί με τους πυροσβέστες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού που μένουν στο Ηράκλειο, όταν έμαθαν για τη φωτιά, ήταν έτοιμα άμεσα να ταξιδέψουν ως τη Μεσαρά.

Μάλιστα, όπως αναφέρει πηγή ενημέρωσης, η συμβολή των αγροτών, καθώς και του Δήμου, αλλά και των άλλων εθελοντών, συνέβαλε ώστε η πυρκαγιά να μην επεκταθεί.

Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη περιοχη των Αστερουσίων, η χθεσινή παρέμβαση των αγροτών- μελών του Συνεταιρισμού, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη, ότι οι πολίτες μπορούν και πρέπει να είναι και οι ίδιοι έτοιμοι να συνδράμουν για να σβήνουν οποιαδήποτε φωτιά ξεσπάσει.

Ενώ αποτελεί και το καλύτερο παράδειγμα, το οποίο πρέπει να ακολουθούν όλοι στην Κρήτη και πανελλαδικά, για τον τροπο με τον οποίο πρέπει να στεκόμαστε απέναντι στη Φύση και το ενδεχομενο φωτιάς, που ανά πάσα ώρα μπορεί να ξεσπάσει, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.