Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Μ. Κεφαλογιάννης: Πολύ θετική εξέλιξη η κατάργηση των δασμών εισαγωγής στα λιπάσματα

16-12-21 | 17:05
Μ. Κεφαλογιάννης: Πολύ θετική εξέλιξη η κατάργηση των δασμών εισαγωγής στα λιπάσματα

Ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με δήλωσή του χαιρετίζει την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάργηση των δασμών εισαγωγής στα λιπάσματα.

Μία απόφαση που θα οδηγήσει στη μείωση του κόστους παραγωγής και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Από τις αρχές του 2021, οι τιμές των αζωτούχων λιπασμάτων έχουν τριπλασιαστεί και αντιπροσωπεύουν πλέον το 55% του κόστους εισροών των καλλιεργητών στην Ευρώπη, οδηγώντας σε αύξηση του καλλιεργητικού κόστους, της τιμής των ζωοτροφών κ.λπ.

Οι τελωνειακοί φραγμοί και οι φόροι αντιντάμπινγκ ειδικά στα αζωτούχα που ισχύουν σε επίπεδο ΕΕ, έχουν καταστεί σημαντικό εμπόδιο για τους γεωργούς, ειδικά στη χώρα μας και τους εκθέτουν σε υπερβολικές τιμές.

Με την κατάργηση των δασμών εισαγωγής και του προστατευτισμού, η αγορά θα αναγκαστεί να λειτουργήσει πιο ανταγωνιστικά, μειώνοντας τις τιμές.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα επιφέρει μείωση του κόστους παραγωγής και αποτελεί μία πολύ θετική εξέλιξη για την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής γεωργίας και τη στήριξη του αγροκτηνοτροφικού τομέα. Ενώ η διασφάλιση ανταγωνιστικού κόστους παραγωγής αποτελεί προϋπόθεση για την ενίσχυση του παραγωγικού ιστού της χώρας που αποτελεί κυρίαρχο ζητούμενο στο πλαίσιο του παραγωγικού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας. Οι επίμονες και στοχευμένες προσπάθειες μας συνεχίζονται με στόχο τη διασφάλιση μεγαλύτερου εισοδήματος για τους Έλληνες παραγωγούς.»