Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Κρήτη: Πτώση στις τιμές των επιτραπέζιων σταφυλιών ως και 40 λεπτά το κιλό!

27-07-22 | 16:33
Κρήτη: Πτώση στις τιμές των επιτραπέζιων σταφυλιών ως και 40 λεπτά το κιλό!

Την στιγμή που σε όλα τα προϊόντα υπαρχει αύξηση, όπως και σε όλα τα κόστη, οι τιμές στα επιτραπέζια σταφύλια, παρουσιαζουν μείωση μέχρι στιγμής!

Ενώ περυσι οι τιμές στα πρώιμα επιτραπέζια σταφύλια κυμαίνονταν από 1.30 ως 1.50 ευρώ το κιλό, φέτος οι αμπελουργοί βλέπουν πως στην έναρξη της περιοδου του τρύγου έχουμε μείωση της τάξης των 30 - 40 λεπτών!

Δηλαδή φέτος τα επιτραπέζια σταφύλια αγοράζονται από τον παραγωγό από 0,70 ως 1,10 ευρώ το κιλό, εχοντας προκαλέσει σοκ στις τάξεις των αμπελουργών!

Βέβαια, όπως τονίζεται, φέτος η τιμή στα επιτραπέζια σταφύλια, θα κυμανθεί τελικά στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Κάτι που επίσης αποτελεί μια απογοητευτική εξέλιξη, από τη στιγμή που τα έξοδα καλλιέργειας για τα αμπέλια έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Και όλα αυτά την ώρα που η αγορά της Κρήτης και η εγχώρια αγορά γενικά, κινείται σε πολυ καλά επίπεδα λόγω και του μεγάλου τουριστικου ρεύματος.

Ζητούνται εξηγήσεις από τους αμπελουργούς, που νιώθουν απροστατευτοι, καθώς από τη μια βλέπουν τα έξοδα και τα κόστη να αυξάνονται και από την άλλη τις τιμές να μειώνονται.

 

newshub.gr