Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Κρήτη: Πάνω από 6000 οι αιτήσεις για αποζημιώσεις στα αμπέλια-Ενισχύεται ο τοπικός ΕΛΓΑ με γεωπόνους

15-09-22 | 13:03
Κρήτη: Πάνω από 6000 οι αιτήσεις για αποζημιώσεις στα αμπέλια-Ενισχύεται ο τοπικός ΕΛΓΑ με γεωπόνους

Πάνω από 6.000 είναι τα αιτήματα ζημιών σε αμπέλια στην Κρήτη από τις πρόσφατες νεροποντές με τον ΕΛΓΑ να έχει ζητήσει ήδη ενίσχυση του προσωπικού του η οποία βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Κρήτης Νίκο Δασκαλάκη, ολοκληρώθηκε η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την ενίσχυση της υπηρεσίας με 20 άτομα κι αν όλα πάνε καλά ελπίζει τέλη της τρέχουσας εβδομάδας να έχει τους πρώτους γεωπόνους και αρχές της ερχόμενης τους υπόλοιπους, οι οποίοι θα πέσουν στη μάχη των καταγραφών των ζημιών.

"Ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις έτρεξε γρήγορα και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε πως θα έχουμε γρήγορα και το προσωπικό που χρειαζόμαστε", αναφέρει.

Όπως είπε στο Newshub.gr ο κ Δασκαλάκης, τα αιτήματα αποζημιώσεων είναι πάρα πολλά, υπολογίζει περίπου 6.200, τα οποία ως γνωστόν αντιμετωπίζονται εξατομικευμένα.

Οι εκτιμήσεις εδώ και ημέρες προχωρούν, αρχής γενομένης από τα επιτραπέζια, όμως επειδή κάθε περίπτωση αμπελιού είναι ξεχωριστή η δουλειά που έχουν να κάνουν οι γεωπόνοι είναι μεγάλη.

Εκείνο που βλέπουν πάντως στα αμπέλια, εξηγεί ο ίδιος, είναι πως στις περιοχές όπου έβρεξε πολύ, δυστυχώς η ζημιά είναι στο 100%.

Στις υπόλοιπες περιοχές εφόσον οι αμπελουργοί αφήσουν δυο μη συνεχόμενες σειρές αμπελιού ως μάρτυρες, εάν αποφασίσουν τα υπόλοιπα να τα κόψουν, για οποία χρήση μπορούν, οι γεωπόνοι ακόμα κι αν δεν μεταβούν άμεσα, θα είναι σε θέση να κάνουν εκτίμηση.

Μας χρειάζονται οι μάρτυρες και μας διευκολύνουν στη δουλειά μας, εξηγεί ο κ. Δασκαλάκης, ο οποίος όμως δεν μπορεί να υπολογίσει πότε θα καταφέρουν τις  χιλιάδες αιτήσεις που έχουν στα χέρια τους να τις μεταφράσουν σε επίσκεψη και εκτίμηση στα ίδια τα αμπέλια

 

newshub.gr