Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Κρήτη: Πάνω από 1000 αγρότες εκάναν... απόβαση στην Αθήνα (φωτογραφίες)

05-11-21 | 09:15
Κρήτη: Πάνω από 1000 αγρότες εκάναν... απόβαση στην Αθήνα (φωτογραφίες)

Γεμισε με.... αγρότες και κτηνοτρόφους από την Κρήτη το κέντρο της Αθήνας. Πάνω από χιλιοι αγρότες, όπως έχει γράψει το newshub.gr από Χανια, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι, έχουν αποβιβαστεί στην πρωτεύουσα, ταξιδεύοντας με τα πλοία της Γραμμής από το νησί χθες το βράδυ!

Μετά την απόβαση τους στο λιμάνι του Πειραιά, οι αγροτες κατευθύνθηκαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Βασικά αιτήματα τους είναι:

Προκαταβολή  επιδοτήσεων 2021
Διαπιστώθηκαν αναίτια περιπτώσεις μη πληρωμής ή σοβαρών μειώσεων στα δικαιούμενα ποσά ενισχύσεων παραγωγών.

Κόστος παραγωγής
(αγροτικό πετρέλαιο, αύξηση κόστους ζωοτροφών, λιπασμάτων, ελλιπές εργατικό δυναμικό)

Δασικοί χάρτες  Σε ότι αφορά τους δασικούς χάρτες παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού κ. Σκρέκα, δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη. Ζητούμε άμεση νομοθετική ρύθμιση και επίλυση του θέματος αυτού'.

Το πρωί στο λιμάνι

Οπως έγραψε νωρίτερα το newshub.gr εφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά οι αγρότες από την Κρήτη. Ο αγροτικός κόσμος του νησιού δίνει δυναμικό παρών σημερα στην πρωτεύουσα, μετέχοντας στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Αθήνα, με το συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων να εκτιμάται εχει ξεπεράσει τους 1000. Πρόκειται για αγρότες που εχουν ταξιδέψει και από τους 4 νομούς του νησιου

Οι αγρότες έφθασαν με το πλοίο σημερα το πρωί στον Πειραιά, όπου και οργανώνεται ο τρόπος μετακίνησης προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το σημερινό συλλαλητήριο έχει πανελλαδικό χαρακτήρα, καθώς συμμετέχουν αγροτικοί σύλλογοι και από άλλα σημεία της χώρας. 

Πρόκειται για εικόνες που έχουμε να ζήσουμε περίπου 4 χρόνια, από την τελευταία φορά που αγρότες από το νησί ταξίδεψαν στην Αθήνα.