Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Κεγκέρογλου: Όλα βαίνουν καλώς για τις επιδοτήσεις σύμφωνα με το Υπουργείο

21-11-21 | 09:00
Κεγκέρογλου: Όλα βαίνουν καλώς για τις επιδοτήσεις σύμφωνα με το Υπουργείο

Τα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων ανέπτυξε στη Βουλή σήμερα ο Γραμματέας της Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου στην συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Συμεών Κεδίκογλου.

Κατ’ αρχήν  ανέφερε ότι η ΚΥΑ που για πρώτη φορά έχει αναδρομικό χαρακτήρα περιλαμβάνει οριζόντια μέτρα που πλήττουν τους πάντες και κυρίως τους πραγματικούς παραγωγούς.

Εκτός όμως από τα οριζόντια μέτρα επιβάλλει αναδρομικά υποχρεώσεις που δεν ήταν γνωστές όταν κατέθεταν την αίτηση οι δικαιούχοι των ενισχύσεων.

Έτσι:

-Δεν αναγνωρίζονται όλες οι εκτάσεις και τα τεμάχια που ενώ είναι δηλωμένα στο Ε9 δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απόκτησης ΑΤΑΚ, ούτε το Κτηματολόγιο.

-Δεν αναγνωρίζονται τα δικαιώματα όσων απεβίωσαν μετά τον Μάϊο και όσων δεν φαίνεται η ανανέωση του ενοικιαστηρίου.

-Δεν αναγνωρίζονται οι αρόσιμες  εκτάσεις εντός βοσκοτόπων και αντί να εξαιρεθεί το τμήμα του βοσκοτόπου εξαιρείται η αρόσιμη  έκταση  που δικαιούται μεγαλύτερη ενίσχυση.

Ο κ. Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι η δυνατότητα διορθώσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ που δόθηκε κάτω από την πίεση των προβλημάτων δεν λύνει το πρόβλημα αφού αφορά επουσιώδη ζητήματα και ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τις κινητοποιήσεις των Αγροτών στην Κρήτη και το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη.

Ο Υφυπουργός αποδέχθηκε ουσιαστικά τα προβλήματα, αλλά υποστήριξε ότι θα λυθούν με τις διορθώσεις που θα γίνουν μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ.

Για τη συνάντηση του Π/Θ με τους Αγρότες που δεν βρίσκουν απάντηση από τον Υπουργό κ. Λιβανό απέφυγε να απαντήσει.

Βίντεο από την παρέμβαση του κ. Κεγκέρογλου με τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής: