Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Ηράκλειο: Οι βροχές αποτελείωσαν τα αμπέλια

29-08-22 | 10:00
Ηράκλειο: Οι βροχές αποτελείωσαν τα αμπέλια

Μια ακόμη χαμένη χρονιά είναι η φετινή για τους αμπελουργούς στο Νομό Ηρακλείου. Οπως λένε οι ίδιοι, δεν έφταναν οι αυξήσεις στα λιπάσαμτα, στα φυτοφάρμακα, τα καύσιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα και γενικότερα όλο αυτό που οι αγρότες ονομάζουν κόστος παραγωγής, ήρθαν και οι βροχές των τελευταίων ημερών για να τους αποτελειώσουν.

Χαρακτηριστικα είναι τα όσα αναφέρει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κάτω Ασιτών που τονίζει ότι οι βροχές που ήταν γενικευμένες (και οι οποίες συνεχίζονται) και κατα τόπους έντονες, έδωσαν την χαριστική βολή στα αμπέλια της ελληνικής επικράτειας.

«Οπως βλέπουμε, τις τελευταίες μέρες που βρέχει συνεχώς, τα σταφύλια έχουν ήδη παρουσιάσει «στεφανάκι» και «χαρακιές» στο σώμα της ρώγας με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει η σάπιση. Πλέον οι έμποροι δε δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για τα σταφύλια και οι οινοποιοι δε δέχονται να παραλάβουν τα υποβαθμισμένα σάπια σταφύλια με αποτέλεσμα, μοναδική διέξοδος να αποτελεί η απόσταξη», επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία 24ωρα κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ βγήκε σε αμπελουργικές περιοχές που επλήγησαν από τις βροχές και έκαναν μια πρώτη αυτοψία, με τη ζημιά να γίνεται ακόμη πιο εμφανής τις επόμενες μέρες!

Στην ανακοίνωση του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κ. Ασιτών ζητά μια σειρά από μέτρα, τα οποία είναι τα παρακάτω:

 

newshub.gr