Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Η περιοδεία της Ολ. Τελιγιορίδου στο Ηράκλειο-Το μήνυμα του αγροτικού κόσμου

30-09-22 | 20:09
Η περιοδεία της Ολ. Τελιγιορίδου στο Ηράκλειο-Το μήνυμα του αγροτικού κόσμου

Δύο ανοιχτές πολιτικές ομιλίες με μαζική συμμετοχή πολιτών, καθώς και αλλεπάλληλες συναντήσεις με παραγωγούς, εκπροσώπους συνεταιρισμών και φορέων, πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια διήμερης περιοδείας στο Ηράκλειο η βουλευτής, πρώην υφυπουργός και αναπληρώτρια τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: "Την ανάγκη να υπάρξει το συντομότερο πολιτική αλλαγή στη χώρα και η επόμενη κυβέρνηση να επικεντρωθεί κατά προτεραιότητα στα οξυμένα αγροτικά προβλήματα, εξέφρασαν στο σύνολό τους οι αγρότες που συναντήθηκαν και συνομίλησαν με την κ. Τελιγιορίδου.

Η περιοδεία ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας με επισκέψεις στα γραφεία του ΕΛΓΑ, του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, όπου η κ. Τελιγιορίδου, συνοδευόμενη από βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ομάδα στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, συζήτησαν και ενημερώθηκαν για όλα τα ζητήματα, αρμοδιότητας των τριών φορέων, που αφορούν την αγροτική παραγωγή του νομού. Ακολούθησε συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με εκπροσώπους του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ηρακλείου.

Το απόγευμα της ίδια μέρας η κ. Τελιγιορίδου περιόδευσε στην περιοχή των Αρχανών και στη συνέχεια συμμετείχε, ως κεντρική ομιλήτρια, σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του τοπικού ΚΑΠΗ. Η συζήτηση με τους παρευρισκόμενους παραγωγούς που ακολούθησε αφορούσε κυρίως την τοπική αμπελουργία.

Το πρωί της Τρίτης η περιοδεία συνεχίστηκε στην περιοχή της Μεσαράς. Η κ. Τελιγιορίδου συνοδευόμενη και πάλι από βουλευτές και στελέχη της ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το Ηράκλειο είχε συνάντηση στο Τυμπάκι με παραγωγούς θερμοκηπιακών και υπαίθριων καλλιεργειών κηπευτικών. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο υψηλό κόστος παραγωγής, ειδικά τη φετινή περίοδο, την έλλειψη εργατών γης και τα προβλήματα που δημιουργεί, καθώς και στο ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων.

Ακολούθησε επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων, στις Στέρνες. Η κ. Τελιγιορίδου ενημερώθηκε διεξοδικά για τις ιδιαιτερότητες της ελαιοκαλλιέργιας στην Κρήτη, για την τεχνογνωσία που έχουν αναπτύξει οι τοπικοί παραγωγοί και για την σημαντική συμβολή του συνεταιρισμού στην εργασία τους.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε το βράδυ στον Πλάτανο Μεσσαράς, σε μία συγκέντρωση με μαζική συμμετοχή πολιτών, η οποία συνδυάστηκε με εκδήλωση υποδοχής των νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η κ. Τελιγιορίδου μίλησε στους παρευρισκόμενους για αγροτικά ζητήματα που τους αφορούν, ενώ η συζήτηση που ακολούθησε επεκτάθηκε σε όλα τα θέματα πολιτικής επικαιρότητας και στην ανάγκη για την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται άμεσα η χώρα"

newshub.gr podcast