Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Γεωργαντάς: Θα αποζημιωθούν οι καλλιεργητές για τις ζημιές στο προανθιακό στάδιο

14-11-22 | 16:04
Γεωργαντάς: Θα αποζημιωθούν οι καλλιεργητές για τις ζημιές στο προανθιακό στάδιο

Τη διαβεβαίωση ότι οι δενδροκαλλιεργητές «που υπέστησαν σοβαρές ζημιές στο προανθιακό στάδιο ανάπτυξης του καρπού θα αποζημιωθούν χωρίς καμία εξαίρεση» έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην ΠΕ Φλώρινας.

Οι μηλοπαραγωγοί και καλλιεργητές ροδάκινων υπέστησαν μεγάλες απώλειες στην παραγωγή τους εξαιτίας των άστατων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περίοδο του προανθικού σταδίου ανάπτυξης του φυτού και που μέχρι τώρα το καθεστώς αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ δεν προέβλεπε κάποια σχετική αποζημίωση.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση προγραμματίζει την κατασκευή κάποιου φράγματος στην περιοχή, απάντησε ότι «η προτεραιότητα μας αυτή την ώρα είναι να προχωρήσουμε στην κατασκευή αρδευτικών δικτύων από τα υπάρχοντα φράγματα», προσδοκώντας ότι η ολοκλήρωση τους θα συμβάλλει στην βελτίωση του παραγωγικού μοντέλου στον κάμπο της Φλώρινας.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης στην συνάντηση του με τον κ. Γεωργαντά έθεσε ως θέμα προτεραιότητας για τον παραγωγικό κόσμο της περιοχής, «την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων της ΠΕ Φλώρινας που διακινούν τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα της», καθώς και την «λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινα - Μπίτολα που είναι έτοιμη και αναμένεται να ενισχύσει την εξωστρέφεια της περιοχής».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στελεχών του αγροδιατροφικού τομέα, Συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, ενώ επισκέφθηκε και τοπικά φράγματα της περιοχής, των οποίων έχει προγραμματιστεί η κατασκευή των αρδευτικών δικτύων.

Το πρωί, το υπουργικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον κ. Γεωργαντά επισκέφτηκε τον δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη και τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου, ενώ αυτήν την ώρα πραγματοποιεί επίσκεψη σε οινοποιεία στον Αμύνταιο.