Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Εξισωτική αποζημίωση: Εγκρίθηκε πίστωση ύψους 260 εκατ. ευρώ - Kαταβάλλεται αμεσα

22-12-22 | 08:09
Εξισωτική αποζημίωση: Εγκρίθηκε πίστωση ύψους 260 εκατ. ευρώ - Kαταβάλλεται αμεσα

Στην έγκριση της διάθεσης πίστωσης του ποσού των 260 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης, προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ), με απόφαση που αναρτήθηκε στη διαύγεια.

Η πληρωμή των δικαιούχων αναμένεται τις επόμενες ημέρες και πολύ πιθανόν πριν το τέλος της χρονιάς, αφού ολοκληρωθεί και ο έλεγχος των ενστάσεων, που θα υποβάλουν οι παραγωγοί, που στον αρχικό διοικητικό έλεγχο απορρίφθηκαν. Υπενθυμίζεται, ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ενστάσεων είναι στις 22 Δεκεμβρίου 2022.

Ειδικότερα, το ανωτέρω ποσό αφορά το Μέτρο 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα » και ειδικότερα τα Υπομέτρα 13.1, 13.2 και 13.3 με την αντίστοιχη κατανομή των χρηματικών ποσών:

α) Υπομέτρο 13.1 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε ορεινές περιοχές», ποσό 185.000.000 ευρώ,

 β) Υπομέτρο 13.2 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς εκτός των ορεινών», ποσό 64.000.000 ευρώ και

γ) Υπομέτρο 13.3 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα», ποσό 11.000.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι πιστώσεις που δεν θα απορροφηθούν από ένα Υπομέτρο μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο Υπομέτρο.

Η πληρωμή θα διενεργηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε βάρος του ΠΔΕ, έτους 2022.

Υπενθυμίζεται ότι οι παραγωγοί με την ένσταση μπορούν να τροποποιήσουν την υποβληθείσα προσφυγή του όσες φορές το επιθυμεί, εντός της προθεσμίας υποβολής ενδικοφανών προσφυγών, ενώ η φόρμα υποβολής της ενδικοφανούς προσφυγής είναι προσωποποιημένη και εμφανίζει ανά υπομέτρο τους κωδικούς απόρριψης που αφορούν το συγκεκριμένο χρήστη.

Να σημειωθεί ότι οι χρήστες που έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης και έχουν απορριφθεί σε παραπάνω από ένα υπομέτρο, πρέπει να υποβάλουν ενδικοφανή προσφυγή για κάθε υπομέτρο χωριστά.