Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Έρχεται ο συμψηφισμός χρεών των αγροτών και οι πληρωμες των 101 εκ. ευρώ – Σημερα στη Βουλή η ρύθμιση

18-04-22 | 16:04
Έρχεται ο συμψηφισμός χρεών των αγροτών και οι πληρωμες των 101 εκ. ευρώ – Σημερα στη Βουλή η ρύθμιση

Στη ρύθμιση για τον συμψηφισμό των χρεών των αγροτών, που θα ψηφιστεί σημερα στη Βουλή, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς τα προηγούμενα 24ωρα

«Υπάρχουν πολλά εκατομμύρια οφειλές των αγροτών είτε από φυσικά πρόσωπα- αγρότες είτε από συνεταιρισμούς και δίνεται η δυνατότητα με μια τροπολογία που κατατέθηκε και θα συζητηθεί στη Βουλή, να συμψηφίζονται οι εκκαθαρισμένες απαιτήσεις του Δημοσίου μέσα από μελλοντικές ενισχύσεις, οι οποίες αναμένονται το επόμενο διάστημα», εξήγησε.

Τόνισε δε ότι η εν λόγω ρύθμιση αφορά μόνο σε χρέη προς το Δημόσιο και όποιος αγρότης δε χρωστά, θα πάρει κανονικά την ενίσχυση, η οποία θα δοθεί.

Οι πληρωμές

Σημερα και άυριο θα καταβληθούν 101 εκατ. ευρώ από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις που θα δίδονταν στο τέλος Μαΐου για το γάλα και για το βόειο κρέας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χαρακτήρισε «ραχοκοκαλιά» της Περιφέρειας τον πρωτογενή τομέα, εξηγώντας ότι ευθύνη της κάθε κυβέρνησης είναι «να δημιουργήσει εκείνες τις υποδομές, αλλά και εκείνο το πλαίσιο, με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε ο μόχθος και ο κόπος του Έλληνα αγρότη πραγματικά με δίκαιο τρόπο, να του επιστρέψει αυτά που του αναλογούν», ενώ αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που θα εκσυγχρονίσουν τον πρωτογενή τομέα και σχετίζονται με τα αρδευτικά δίκτυα, τα φράγματα, αλλά και τις παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία.

«Μέσα σε όλη αυτή την κρίση κάνουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Στους αγρότες θα δώσει και το αίσθημα εκείνο της δίκαιης μεταχείρισης που πρέπει να έχει ο κάθε Έλληνας παραγωγός. Γιατί η προσοχή της κυβέρνησης δεν είναι απλά στον Έλληνα αγρότη, δεν είναι απλά στον Έλληνα κτηνοτρόφο, είναι ουσιαστικά σε αυτόν που παράγει, σε αυτόν που δημιουργεί πλούτο και αυτό το προϊόν της παραγωγής οφείλουμε ως κυβέρνηση να προστατεύσουμε από παράνομες ελληνοποιήσεις», ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στύλιος, αναφέρθηκε στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, λέγοντας ότι έχει κατατεθεί το στρατηγικό σχέδιο για το 2023-2027 «όπου είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν είχαμε μειώσεις στον προϋπολογισμό» προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει διατηρήσει το ίδιο ποσό, 19,3 δισ. ευρώ για την επόμενη προγραμματική περίοδο και αυτό είναι μία μεγάλη επιτυχία».