Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας: Επιστολή στον Υπουργό για την εγκατάσταση νέων γεωργών

14-10-22 | 14:02
Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας: Επιστολή στον Υπουργό για την εγκατάσταση νέων γεωργών

Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τους αρμόδιους υφυπουργός απέστειλε ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας για το θέμα της εγκατάσταστασης Νέων Γεωργών στην περιφέρεια Κρήτης.

Σε αυτή αναφέρουν τα εξής:

"Κε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την υφιστάμενη κατάσταση αναφορικά με το υπομέτρο 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών" στην περιφέρεια Κρήτης.

Σήμερα, έχει ολοκληρωθεί η καταβολή του πρώτου μέρους της ενίσχυσης σε μεγάλο αριθμό δικαιούχων, καθώς όπως αναμενόταν το ενδιαφέρον ήταν έντονο.

Υπάρχουν όμως 835 φάκελοι υποψηφίων Νέων Γεωργών που βρίσκονται σε αναμονή, ως ΕΠΙΛΑΧΌΝΤΕΣ του προγράμματος.

Σε αναμονή όμως βρίσκονται και οι προσδοκίες τους να  πραγματοποιήσουν το όνειρο τους, δηλαδή να ασχοληθούν με τον αγροτικό κλάδο. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι νέοι που αποφάσισαν να καταθέσουν φάκελο υποψηφιότητας, αναγνωρίζοντας έτσι την δυναμική που μπορεί να προκύψει μέσω της ενασχόλησης τους με τον πρωτογενή τομέα.

Η απαιτούμενη αύξηση στον προϋπολογισμό (στην παρούσα χρονική στιγμή) για την Περιφέρεια Κρήτης είναι 28,5 εκ ευρώ.

Κύριε Υπουργέ, είμαστε βέβαιοι ότι αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό και στρατηγικής σημασίας για την πατρίδα μας είναι να υπάρξει πρωτογενής παραγωγή σε πολλά επίπεδα.

Το πρόγραμμα Εγκατάστασης Νέων Γεωργών είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την επίτευξη αυτού του στόχου και γι'αυτό σας καλούμε άμεσα να αυξηθεί ο προϋπολογισμός με το απαιτούμενο πόσο, ώστε να ενταχθούν το σύνολο των επιλαχόντων στο πρόγραμμα.

Αναμένουμε την θετική σας ανταπόκριση"