Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Ενιαία ενίσχυση: Ξεκίνησε η πληρωμή - αναλυτικά τα ποσά

22-12-21 | 18:40
Ενιαία ενίσχυση: Ξεκίνησε η πληρωμή - αναλυτικά τα ποσά

Ξεκίνησε η πληρωμή του υπολοίπου της ενιαίας ενίσχυσης! Συμφωνα με πληροφορίες οι πρώτοι αγρότες, άρχισαν να βλέπουν τα χρήματα που δικαιούνται στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
Συμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα πληρωθούν πάνω από 600.000 παραγωγοί τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης 2021 (υπόλοιπο βασικής, πρασίνισμα και Νεοι Αγρότες).

Οι πρώτοι που θα δουν χρήματα θα είναι οι αγρότες που έχουν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ σημειώνεται ότι θα γίνουν σταδιακά τρεις πληρωμές συνολικά, ενώ θα καταβληθεί και το Εθνικό Απόθεμα. Το ζητούμενο είναι να φανεί πόσοι αγρότες θα αποκλειστουν από αυτή την πληρωμή και για πόσους από τους περίπου 70.000 κομμένους από την πρώτη πληρωμή, θα έχει υπαρξει διευθέτηση της περίπτωσης τους.

Σύμφωνα με πληρορφορίες, τελικά το συνολικό ύψος των πληρωμών θα είναι  αυξημένο κατά 40 εκατ. ευρώ, φτάνοντας τα 840 εκατ. ευρώ.
 
Η πληρωμή στους δικαιούχους θα γίνει χωρίς βαλέρ, δηλαδή οι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους και στα ΑΤΜ από σήμερα το απόγευμα, ενώ στις υπόλοιπες τράπεζες θα είναι διαθέσιμα από ααύριο Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου το πρωί.

Αύριο Πέμπτη οι πληρωμές από τον ΕΛΓΑ
Καταβάλλονται την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, 71 εκατομμύρια ευρώ ως εξοφλήσεις αποζημιώσεων τόσο για τον «Παγετός Άνοιξη 2021»,ο οποίος έπληξε βαρύτατα δενδροκαλλιέργειες στο σύνολο της χώρας, όσο και για ζημίες οι οποίες προκλήθηκαν από άλλες αιτίες στις καλλιέργειες φυτικού και ζωικού κεφαλαίου εντός του έτους 2021.

Μέχρι σήμερα με τη διαδικασία πληρωμής προκαταβολών αλλά και εξοφλήσεων πορισμάτων για τις αποζημιώσεις του  «Παγετός Άνοιξη 2021» έχουν ήδη καταβληθεί από τον ΕΛΓΑ περίπου 160 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί, ότι η εξόφληση του συνόλου των πορισμάτων ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο 2022.

Επιπροσθέτως ο ΕΛΓΑ εξακολουθεί να πληρώνει ζημίες φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, οι οποίες προκλήθηκαν εντός του έτους 2021. Η πληρωμή των αποζημιώσεων αυτών πραγματοποιείται σε μία δόση και στο 100% της αξίας των αποζημιώσεων τις οποίες δικαιούνται αγρότες και κτηνοτρόφοι.