Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Δασικοί χάρτες στην Κρήτη: Εξελίξεις τις επόμενες μέρες

15-02-22 | 11:11
Δασικοί χάρτες στην Κρήτη: Εξελίξεις τις επόμενες μέρες

Σε παράταση της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων κατά του Δασικού Χάρτη στην Κρήτη προσανατολίζεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας με τον Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Συγκεκριμένα, τις επόμενες μέρες αναμένεται ειδική νομοθετική ρύθμιση η οποία θα επεκτείνει την δυνατότητα υποβολής αντιρρήσεων κατά των Δασικών Χαρτών κατά 45 ημέρες έτσι ώστε να καταστεί εφικτό από τη πλευρά των Δασικών Υπηρεσιών του νησιού να ανταποκριθούν στο αιτούμενο έργο (αυτεπάγγελτες διορθώσεις καi διορθώσεις προδήλων σφαλμάτων) στον ήδη αναρτημένο Δασικό Χάρτη.

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, η εξέλιξη αυτή είναι απολύτως επιτακτική καθώς όπως έχουν επισημάνει προς το Υπουργείο, τόσο η Διευθύντρια της Δασικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου κα. Δέσποινα Σταματάκη, όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα. Μαίρη Λιονή, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών.

Παράλληλα, ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε την ικανοποίηση του για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού, καθώς και για για τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από την ανάρτηση του Δασικού Χάρτη.