Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Αυστραλία: Στροφή σε κρασιά με χαμηλή περιεκτικότητα ή χωρίς αλκοόλ

28-04-23 | 07:08
Αυστραλία: Στροφή σε κρασιά με χαμηλή περιεκτικότητα ή χωρίς αλκοόλ

Χάρη στις νέες εγκαταστάσεις στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, οι Αυστραλοί παραγωγοί θα μπορούν πλέον να παράγουν κρασιά με χαμηλή περιεκτικότητα ή χωρίς αλκοόλ, σε πολύ μικρή κλίμακα.

Ποια είναι η σύνδεση μεταξύ του νέου κέντρου αφαίρεσης αλκοόλ στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας και της επιβολής προσαυξήσεων στα αυστραλιανά κρασιά στην Κίνα; Απάντηση: μια έντονη επιθυμία στην αυστραλιανή βιομηχανία να διαφοροποιήσει τόσο την προσφορά όσο και τις αγορές της. Για να βοηθήσει τους καλλιεργητές να ανακάμψουν από τις συνέπειες που υπέστη στην Κίνα, η κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας, μαζί με το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, το Τμήμα Γεωργίας και το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Έρευνας Οίνου, επένδυσαν σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια AUD (περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ) σε εγκαταστάσεις αποαλκοόλωσης οίνων.

 Όπως επισημαίνει σε σχετική ανάρτηση η ΚΕΟΣΟΕ, με μια περιστρεφόμενη κωνική στήλη Flavor Tech ως κεντρικό στοιχείο, το νέο κέντρο θα επιτρέπει στους παραγωγούς να πραγματοποιούν δοκιμές σε μικρές ποσότητες. «Η κλίμακα του εξοπλισμού είναι απαραίτητη καθώς θα επιτρέψει τη διεξαγωγή δοκιμών έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων από 150 λίτρα κρασιού και άνω ποσότητα, που είναι πολύ λιγότερη από τον εξοπλισμό εμπορικής κλίμακας του οποίου η ελάχιστη απόδοση είναι 10.000 λίτρα», εξηγεί ο καθηγητής Paul Grbin. επικεφαλής οινολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας.

Επιπλέον, παρέχονται εγκαταστάσεις συσκευασίας και εμφιάλωσης, «ώστε τα προϊόντα δοκιμής να συσκευάζονται και να χρησιμοποιούνται ως δείγματα, είτε για καταναλωτές είτε για επαγγελματίες, για σκοπούς έρευνας αγοράς ή εξαγωγής».

Και στις δύο περιπτώσεις, ο στόχος είναι να επιτραπεί στους Αυστραλούς επαγγελματίες να επωφεληθούν από το χαμηλό κόστος ανάπτυξης αυτών των οίνων και να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο, προκειμένου να επωφεληθούν από αυτήν την ακμάζουσα αγορά.