Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Αγροτικός Συνεταιρισμός ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων: Πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση

11-08-22 | 13:01
Αγροτικός Συνεταιρισμός ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων: Πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση

Η λειτουργία του Αγροτικου Συνεταιρισμού ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων και η παρουσία του ως σήμερα, έχει προκαλέσει μόνο θετικά σχόλια.

Σχόλια, τα οποία έχουν ιδιαίτερη αξία, ειδικά όταν προέρχονται από πρόσωπα, όπως ο κ. Γιώργος Κουμπούρης. Ο κ. Κουμπούρης είναι  Ερευνητής, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Ελαιοκομίας του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ».  


«Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Είναι ένας Συνεταιρισμός που δε συναντάς συχνά. Το μεγάλο στοίχημα για όλους θα ήταν πως αυτή η προσπάθεια θα μπορούσαν να βρει μιμητές. Να αντιγραφεί και να διαδοθεί με έναν τρόπο.
Η νοοτροπία που έχουν τα μέλη του ξεχωρίζει και δείχνει πως υπάρχουν τα εχέγγυα για να προχωρήσει και να πάει πολύ μπροστά. Γιατί πολύ συχνά συναντάω και συζητάω με μέλη άλλων συνεταιρισμών και αυτό που λέω μέσα μου είναι ότι η προσπάθεια αυτή θα αποτύχει. Αυτό όμως δεν ισχύει στην περίπτωση της Ομάδας από τα Αστερούσια. 
Συναντάω μέλη και προεδρεία και πραγματικά σοκάρομαι. Και λέω μέσα μου πως είναι δυνατόν αυτό το άτομο να είναι πρόεδρος σε έναν συνεταιρισμό, από τη στιγμή που δεν έχει κάποιο υπόβαθρο και δεν διαθέτει ένα όραμα και ένα σχέδιο», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κουμπούρης.

Ο ίδιος μάλιστα επισημαίνει πως «από την πρώτη συναστροφή όμως που είχα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αστερουσίων διαπίστωσα πως υπάρχει όραμα, σχέδιο και όρεξη για να πετύχουν. 
Υπάρχουν οι άνθρωποι για να παει ακόμη πιο καλά και δημιουργεί την πεποίθηση, αλλά και ένα αίσθημα εμπιστοσύνης, ότι ο Συνεταιρισμός θα πηγαίνει όλο και πιο ψηλά σε βάθος χρόνου, με ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και επιτυχίες.
Υπάρχει μια σοβαρότητα και μια νοοτροπία πραγματικού συνεργατισμού που δεν συναντά κανείς αλλού. Είναι αυτό που φαντάζεται κάποιος ξεκινώντας την ιδέα του συνεργατισμού που χάθηκε στην πορεία…».