Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Αγρότες: Θέλουν ραντεβού με τον Πρωθυπουργό

14-09-22 | 17:05
Αγρότες: Θέλουν ραντεβού με τον Πρωθυπουργό

Το Παγκρήτιο Αγροτικό Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 στο χώρο του αερολιμένα Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης (Δείτε ΕΔΩ).  Οπως έχει ήδη γράψει το newshub.gr οι αγρότες ζητούν πλέον συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη! (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου, ζητούν άμεσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να εκθέσουν και στον ίδιο προσωπικά τα αιτήματα τους.

«Ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα καταστρέφεται από την απροθυμία κυβέρνησης να διευκολύνει τις διαδικασίες για την εξεύρεση εργατών γης από τρίτες χώρες.

Επιπλέον το κόστος παραγωγής έχει φτάσει σε ύψος που δεν μπορούν να διαχειριστούν πλέον οι αγρότες. Ζητάμε άμεσα λύσεις. Χωρίς πρωτογενή τομέα δεν υπάρχει αύριο στην κοινωνία», φώναξαν στο χθεσινο συλλαλητήριο τους στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Στην κοινή ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων Σητείας, Ιεράπετρας, Τυμπακίας και Σελίνου αναφέρονται τα εξής:

"Για πρώτη φορά, οι αγρότες της Κρήτης αναγκάστηκαν να διεκδικήσουν τα αιτήματα τους εν μέσω της τουριστικής περιόδου, χωρίς όμως να δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα στην αποβίβαση και επιβίβαση των τουριστών στην Κρήτη.

Το γεγονός αυτό εκτιμήθηκε και αναδείχθηκε στο μέγιστο βαθμό από πολλούς άλλους επαγγελματικούς κλάδους όπου τάχθηκαν στο πλευρό των αγροτών, που επέλεξαν αυτή την μορφή αγώνα στην δεδομένη χρονική στιγμή.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν εκατοντάδες αγρότες, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εκλεγμένοι βουλευτές του νησιού.

Σύμφωνα με σχεδιασμό, η διαδήλωση είχε ορισμένο χρονοδιάγραμμα, με συγκροτημένη προσέλευση και αποχώρηση των συμμετεχόντων.

Κοινή παραδοχή όλων η οποία εκφράστηκε τελικά και ως απόφαση της διαδήλωσης είναι ότι έχει γίνει έως σήμερα στον πρωτογενή τομέα αλλά και ότι θα ακολουθήσει , την ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον Πρωθυπουργό.

Επιπλέον συστάθηκε επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους αγροτικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου θα καταθέσουν τα αιτήματα που καίνε σήμερα τον αγροτικό κλάδο μόνο στον ίδιο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω της συνδρομής της Συντονίστριας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης κ. Κουράκης.

Υπενθυμίζουμε, τα θέματα που κλονίζουν σήμερα τον αγροτικό κλάδο είναι η αποτροπή των Ελλήνων να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες αλλά και οι χρονοβόρα διαδικασία ταυτοποίησης των ξένων εργατών γης από Τρίτες χώρες να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Ίδιας βαρύτητας ζήτημα είναι και το υπέρογκο κόστος παραγωγής που πλέον ΜΗ διαχειρίσημο από τους αγρότες.

Για όλα τα παραπάνω, τονίζουμε ότι η χθεσινή διαδήλωση ήταν απλά προπομπός δυναμικότερων κινητοποιήσεων, μόνο στο Μαξίμου.

Όλοι οι αγρότες έχουμε υποχρέωση έναντι στα παιδιά μας κυρίως, να μην αφήσουμε τον πρωτογενή τομέα να καταστραφεί και καλούμε τον πρωθυπουργό έστω και τώρα, να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις".