Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Αγρότες: Ερχεται νέο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο

23-02-22 | 14:02
Αγρότες: Ερχεται νέο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο

Μεγάλη κινητοποίηση με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα πραγματοποίησαν τη Κυριακή στο κόμβο των Πραιτωρίων οι αγροτικοί σύλλογοι. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης μοιράστηκε υλικό με τα αιτήματά τους. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν επίσης αγρότες από τον Αγροτικό Σύλλογο Ηρακλείου, από τον Αγροτικό Σύλλογο Αμαρίου και την Επιτροπή Αγώνα Τυμπακίου. Την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους αγρότες μετέφεραν έμπρακτα και οι επιτροπές σεισμοπλήκτων Αρκαλοχωρίου και Αγίων Παρασκιών.

Οι "εξαγγελίες" που έχουν γίνει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν μας ικανοποιούν, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι αγρότες από τον Αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων. Όπως καταγγέλους οι αγρότες η κυβέρνηση κλείνει τα αυτιά στα δίκαια αιτήματά τους και αρνείται ακόμα και σήμερα να ορίσει συγκεκριμένη συνάντηση με τους εκπροσώπους τους.

Οι αγρότες αναφέρουν ότι θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 25 Φλεβάρη στις 7:00 στην Πλατεία Ελευθερίας μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων που διαδηλώνουν απέναντι στο κύμα ακρίβειας, ενάντια στην τραγική κατάσταση που ακόμα επικρατεί στο σύστημα Υγείας 2 χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων:

Μεγάλη κινητοποίηση με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα πραγματοποιήσαμε σήμερα, ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στο κόμβο των Πραιτωρίων. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης μοιράστηκε υλικό με τα αιτήματά μας. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν επίσης αγρότες από τον Αγροτικό Σύλλογο Ηρακλείου, από τον Αγροτικό Σύλλογο Αμαρίου και την Επιτροπή Αγώνα Τυμπακίου. Την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους αγρότες μετέφεραν έμπρακτα και οι επιτροπές σεισμοπλήκτων Αρκαλοχωρίου και Αγίων Παρασκιών.

«Οι "εξαγγελίες" που έχουν γίνει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν μας ικανοποιούν. Άλλωστε, εμείς οι βιοπαλαιστές αγρότες γνωρίζουμε καλά ότι μόνο με τα τρακτέρ στους δρόμους και τον πανελλαδικά συντονισμένο αγώνα, τη συμπόρευση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, καταφέραμε στο παρελθόν να αποσπάσουμε συγκεκριμένα μέτρα, που μας έδωσαν μικρή ανάσα απέναντι στην καταιγιστική αντιλαϊκή επίθεση από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που κλείνει τα αυτιά στα δίκαια αιτήματά μας και αρνείται ακόμα και σήμερα να ορίσει συγκεκριμένη συνάντηση με τους εκπροσώπους μας.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, άμεση ενίσχυση για την προμήθεια λιπασμάτων, ζωοτροφών, φυτοφαρμάκων κ.λπ., κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές στην κατανάλωση, κατάργηση της ΚΥΑ που συνεχίζει να πετσοκόβει ενισχύσεις κ.ά.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και με άλλες πολύμορφες δράσεις. Άλλωστε δεν είμαστε μόνοι μας. Στο πλευρό μας έχουμε τον εργαζόμενο λαό, που κι αυτός υποφέρει από την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις στην Ενέργεια, και όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για το λόγο αυτό συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 25 Φλεβάρη στις 7:00 στην Πλατεία Ελευθερίας μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων που διαδηλώνουν απέναντι στο κύμα ακρίβειας, ενάντια στην τραγική κατάσταση που ακόμα επικρατεί στο σύστημα Υγείας 2 χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας.