Μήνυμα συστήματος
Εγγραφη/συνδεση Εγγραφη/συνδεση
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Μεσαρά: Με τον αγροτικό Συνεταιρισμό Ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων «Η Φαμελιά» συναντήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης

18-10-23 | 15:42
Μεσαρά: Με τον αγροτικό Συνεταιρισμό Ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων «Η Φαμελιά» συναντήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Συνάντηση πραγματοποίησε ο ΥπΑΑΤ και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης με τον Πρόεδρο, Μανώλη Ιατράκη, και Μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στη συζήτησή τους ξεχώρισε η φετινή παραγωγή λαδιού και οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να ενισχυθούν οι έλεγχοι στο προϊόν, από την καλλιέργεια, μέχρι να φτάσει στο οικογενειακό τραπέζι.

«Το ελαιόλαδο αποτελεί τον πυρήνα, όχι μόνο της κρητικής, αλλά και της μεσογειακής διατροφής, ένα μοναδικό προϊόν που οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε!

Ο Συνεταιρισμός_Ελαιοπαραγωγών_Αστερουσίων συνιστά μια ομάδα πρότυπο για την ελαιοπαραγωγή στην Ελλάδα! Λειτουργεί με υπερσύγχρονα μέσα και απαρτίζεται από ανθρώπους με διάθεση για δουλειά, που αγαπούν τη γη κι έχουν όρεξη να επενδύσουν και να εξελίξουν τη δραστηριότητά τους.

Μαζί με τον Πρόεδρο, Μανώλη_Ιατράκη, και μέλη του συνεταιρισμού, συζητήσαμε για τη φετινή παραγωγή και τους τρόπους ενίσχυσης του προϊόντος, εντός κι εκτός συνόρων.

Άκουσα με προσοχή τις προτάσεις τους για την ενίσχυση των ελέγχων σε κάθε στάδιο, από την καλλιέργεια του καρπού, μέχρι να φτάσει το λάδι στον τελικό καταναλωτή.

Ο «υγρός χρυσός», για τον οποίο τόσο περήφανοι είμαστε, ειδικά οι Κρητικοί, πρέπει να φτάσει ακόμα πιο ψηλά, και η συνδρομή μιας τόσο παραγωγικής και αποτελεσματικής ομάδας παραγωγών είναι πολύτιμη!», ανέφερε ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης μετά τη συνάντηση, μέσα από ανάρτηση του στο Facebook